bluewave : book reviews
2019

latest updates

strategy
marketing
operations
finance
commentary
book reviews
archipelago
home

alexander
consulting

 

 

δύσκολα πράγματα
κριτική βιβλίου του Ζήνου Βογιατζή

Βλέπουμε στις σελίδες αυτές μέσα από διάφορα βιβλία τις απόψεις στελεχών και επενδυτών σχετικά με το μάνατζμεντ νεοσύστατων επιχειρήσεων από την αμερικανική οικονομία, όπως εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Οι απόψεις αυτές είναι πάντα πολύτιμες γιατί παρουσιάζουν από πρώτο χέρι το πολύπλοκο θέμα της σύστασης, του μάνατζμεντ, και της ανάπτυξης μιας καινούργιας επιχείρησης. Εδώ βλέπουμε ακόμα ένα τέτοιο βιβλίο που είναι όμως κάπως διαφορετικό. 

The Hard Things About Hard Things
Building A Business When There Are No Easy Answers
By Ben Horowitz
HarperCollins, 2014


Ο Ben Horowitz είναι συνιδρυτής και γενικός διευθυντής του πολύ γνωστού αμερικανικού γραφείου επενδύσεων (venture capital) Andreessen Horowitz, με έδρα την Κοιλάδα του Πυριτίου. Το γραφείο αυτό είναι γνωστό ως ένας από τους πιό σημαντικούς λεγόμενους angel investors στις ΗΠΑ, δηλ. επενδυτών που χρηματοδοτούν με μικροποσά startup με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης αλλά και μεγάλο ρίσκο. Μεταξύ των επιτυχημένων επενδύσεων της Andreessen Horowitz είναι οι Facebook, Twitter, Airbnb, και Pinterest. Oι παπούδες του Horowitz ήταν κομμουνιστές ενώ ο πατέρας του είναι ένας γνωστός στις ΗΠΑ υπερσυντηρητικός διανοούμενος και σχολιογράφος. Ο ίδιος έχει κάνει θητεία σε διάφορες επιχειρήσεις τεχνολογίας ως προσωρινός και μόνιμος εργαζόμενος (είναι μηχανικός), μάνατζερ, ηγετικό στέλεχος, ιδρυτής, και επενδυτής. Έτσι έχει δει από πολύ κοντά όλα τα στάδια ενός startup από την σύσταση του ως την ωρίμανση του και έχει αποκομίσει πολλά διδάγματα στα οποία στηρίζει το βιβλίο του.

Το βιβλίο του Horowitz είναι διαφορετικό από την άποψη ότι δεν παρουσιάζει κάποιο πλαίσιο μάνατζμεντ ή κάποιες συνταγές όπως συνηθίζεται σε σχετικά βιβλία (όπως πχ εδώ και εδώ). Δίνει όμως τα "δύσκολα πράγματα", όπως τα αποκαλεί, μια πλειάδα δύσκολων αποφάσεων που αντιμετώπισε και για τις οποίες δεν υπάρχουν συνταγές ή εύκολες απαντήσεις. Όπως επισημαίνει από νωρίς το δύσκολο δεν είναι, για παράδειγμα, να καταστρώσεις ένα καλό οργανόγραμμα αλλά το πώς να διευκολύνεις τις επικοινωνίες μεταξύ στελεχών στον οργανισμό που σχεδίασες. Το δύσκολο δεν είναι να βάλεις κάποιους φιλόδοξους στόχους αλλά πώς να απολύσεις εργαζόμενους όταν οι στόχοι αυτοί είναι άπιαστοι. Το δύσκολο δεν είναι να βρεις καλό προσωπικό αλλά πώς να το χειρίζεσαι όταν έχει αρχίσει να έχει παράλογες απαιτήσεις. Το δύσκολο δεν είναι να έχεις όνειρα και οράματα αλλά το τι κάνεις όταν έχουν γίνει εφιάλτες.  

Ο Horowitz διερευνά, μέσα από καταστάσεις που έχει ζήσει, μια πληθώρα θεμάτων μάνατζμεντ που εμπίπτουν στην κατηγορία "δύσκολα", όπως πχ τις επικοινωνίες σε μια επιχείρηση και κυρίως μεταξύ ηγετικών στελεχών και εργαζομένων, την εταιρική κουλτούρα, το μάνατζμεντ όταν το μέλλον είναι εντελώς αβέβαιο, όπως επίσης πολλά εξαιρετικά σημαντικά θέματα μάνατζμεντ ανθρώπινων πόρων (προσλήψεις, απολύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, διαδοχές, εκπαίδευση σε διάφορα λειτουργικά καθήκοντα κλπ)

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην πορεία ενός startup κατά τον Horowitz είναι η Πάλη (με κεφαλαίο Π). Ο αντίπαλος στην Πάλη είναι οι αμφιβολίες που γεννιούνται σε έναν επιχειρηματία σε όλα τα στάδια μιας νέας επιχείρησης. Η Πάλη ανάμεσα σε πολλά άλλα, είναι όταν αναρωτιέσαι γιατί ίδρυσες την επιχείρηση. Όταν οι γύρω σου σού λένε γιατί δεν τα παρατάς και δεν έχεις κάποια απάντηση. Όταν αμφιβάλλεις για το αν πρέπει να ηγείσαι της επιχείρησης. Όταν χάνεις κάποια μάχη με ανταγωνιστές, όταν χάνεις έναν καλό πελάτη, όταν κάτι δεν πάει καλά. Η Πάλη δεν είναι αποτυχία αλλά κατά τον Horowitz προκαλεί αποτυχία. Έτσι είναι σημαντικό να είναι κανείς δυνατός στην Πάλη. 

Ο Horowitz αναλύει σε πολλά κεφάλαια, χωρίς να πελαγοδρομεί, το πώς αντιμετώπισε και έδρασε, ανάλογα με τις περιστάσεις, σε όλες τις φάσεις της καριέρας του. Παραθέτω εδώ μερικά από τα πολλά συμπεράσματα του:
- ένας CEO πρέπει πάντα να επικοινωνεί με όλους στην επιχείρηση στα ίσα, χωρίς υπεκφυγές ή ψέμματα, και δεν πρέπει ποτέ να ωραιοποιεί πράγματα και καταστάσεις.
- η πιο σημαντική δεξιότητα ενός CEO είναι το μάνατζμεντ της ψυχολογικής του κατάστασης. Όλες οι τεχνικές πλευρές του μάνατζμεντ είναι σχετικά εύκολες αλλά η ψυχολογική κατάρρευση ανεξάρτητα αιτίων είναι η βασική αιτία αποτυχίας της επιχείρησης. 
- πολλοί CEO επιτυχημένων επιχειρήσεων συμφωνούν ότι το βασικό τους προσόν ήταν ότι επέμειναν και δεν τα παράτησαν παρά τις αντιξοότητες.
- μια άλλη βασική δεξιότητα ενός ιδρυτή και CEO είναι να ξέρει το πότε πρέπει να τα παρατήσει.
- οι προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών μπορεί μεν να είναι θετικές στις προσπάθειες της επιχείρησης αλλά δεν μπορεί ποτέ να είναι πάνω από τις φιλοδοξίες της επιχείρησης.
- πρέπει να υπάρχει πάντα κάποια ισορροπία μεταξύ δημιουργικότητας και ελευθερίας κινήσεων των στελεχών μιας επιχείρησης ιδιαίτερα σε κλάδους που η δημιουργικότητα μετράει. 
 - ο βασικός κανόνας της επιχειρηματικότητας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες.
- το σωστό μάνατζμεντ σημαίνει ότι, και αν ακόμα αποτύχει στο τέλος, αν μη τι άλλο μπορεί να οικοδομήσει μια καλή επιχείρηση, κάτι που είναι τεράστιας σημασίας στην επόμενη προσπάθεια του.  

Το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικά καλό μίγμα σκληρών και μαλακών θεμάτων μάνατζμεντ. Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα και με άφθονο χιούμορ (από ορισμένες απόψεις μου θύμισε λίγο το εξαιρετικό βιβλίο με τα ηγετικά μυστικά του Ατίλλα). Παρά το ότι ο Horowitz έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με επιχειρήσεις τεχνολογίας το βιβλίο δεν αφορά μόνο startup ή μόνο επιχειρήσεις τεχνολογίας αλλά μπορεί να έχει ευρύτερες εφαρμογές. Στους καιρούς μας πλέον δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις αυτές που έχουν απρόβλεπτο μέλλον αλλά κάθε επιχείρηση σε κάθε κλάδο. Θα έλεγα μάλιστα ότι όσο πιο ώριμος ο κλάδος τόσο πιθανότερη η αναστάτωση του και πιο αβέβαιο το μέλλον του.

Το βιβλίο είναι επίσης ένα εξαιρετικό παράδειγμα του ότι στο μάνατζμεντ δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις ή αποφάσεις, τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο, όλα είναι αποχρώσεις γκρι. Αλλά υπάρχουν κάποιες σταθερές που επιτρέπουν την επιλογή κάποιων από αυτές τις αποχρώσεις. Παρά το ότι ο Horowitz δεν δίνει κάποιο ολιστικό πλαίσιο λήψης αποφάσεων αφιερώνει ένα κεφάλαιο για τις προτεραιότητες της επιχείρησης όπως τις βλέπει ο ίδιος: εργαζόμενοι, προϊόν, κέρδη. Με αυτή την σειρά.

[book reviews 2019]

 

.

Nothing endues but change     Heraclitus

© alexander consulting     management at its best